Általános Iskola

 

 

separator
Iskolánkban 8 évfolyamos általános iskola és 4 évfolyamos gimnázium működik, évfolyamonként két párhuzamos osztállyal, melyekben kerettantervekre épülő helyi tanterv alapján folyik az oktatás. Az iskola tanulói felekezeti hovatartozásuknak megfelelően heti 2 órában, órarendi keretben tanulnak hittant, havonta osztálymisén vesznek részt az iskola kápolnájában.

Az első és második évfolyamos diákok az iskola egy kisebb épületében kezdik el iskolás éveiket. A kis épülethez nagy gumipályás udvar tartozik, ahol változatos játékok teszik lehetővé a szabadidő hasznos eltöltését a szünetekben és a délutáni napközi folyamán.

A 2009/2010-es tanévben indult el az énekes iskolai képzés.

Első osztálytól kezdve szakkörként választható a rajztagozat, heti plusz 2 órában. Diákjaink számos versenyen vesznek részt, ahol kitűnő eredményeket érnek el.

A nyelvoktatás 4. osztályban kezdődik (angol vagy német, heti 3 órában). Felső tagozatban már mindkét nyelvet heti 4 órában tanítjuk. Gimnáziumban az angol nyelv tanulása kötelező (kezdő vagy haladó szinten), másodikként német vagy olasz nyelv választható.

Iskolánkban nagy múltra visszatekintő énekkar is működik. Néhány éve beindult a kis énekkar az alsó tagozatosok számára. Célkitűzéseik közé tartozik a művészeti életbe való bekapcsolódáson túl, a más énekkarokkal való kapcsolattartás, valamint egyházi jellegű ill. karitatív programokon való részvétel. Ezt a lehetőséget kínálják a kórusutazások – határainkon túl is – melyek keretében például árvaházakban nevelkedő gyerekeknek nyújtunk művészeti élményt. Emellett tanulóinknak lehetőségük nyílik hangszeres zene tanulására is, a Járdányi Pál Zeneiskola oktatóinak jóvoltából.

Az iskola számos sportszakköre várja az érdeklődőket. Szakköreink alsósok számára: foci suli, kosárlabda, szertorna, szivacskézilabda, képességfejlesztő torna, úszás, karate, judo, sakk, akrobatikus rock’n’roll, gyógytestnevelés.

A testnevelés óra keretein belül alsó tagozatban néptáncoktatás folyik heti egy órában. Néptáncoktatónk Gubik József.

Immár több mint tíz éve szervezünk nyáron alsósoknak hittantábort és az énekes iskolásoknak az indulásuktól énekes tábort. A hittantáborban, amelyre kezdetek óta töretlen az érdeklődés, fontosnak tartjuk az olyan programok biztosítását, amelyek a lelki felemelkedést, a közösség kialakulását segítik. Reményeink szerint jól ismerjük a gyermekeket, mert nap mint nap találkozunk, beszélgetünk velük, tanítjuk őket, így tudjuk, hogy milyen programokra, témákra nyitottak. A lelki nevelés, elmélyülés mellett le kell kötni a gyermekek figyelmét feladatokkal, felesleges energiájuk levezetésére pedig mozgásos tevékenységet szervezünk a szabadban. A szabadtéri elfoglaltságok, kirándulások célja a természetes környezet felfedezése, megszerettetése. A beltéri tevékenységek elsősorban a gyermekek kreativitásának és képességeinek fejlesztésére irányulnak.

A leendő első osztályosokat és szüleiket ISKOLÁNKBA HÍVOGATÓ programjainkra szeretettel hívjuk és várjuk. Ezen alkalmakkor betekinthetnek iskolánk életébe, megismerkedhetnek a tanító nénikkel, tanárokkal.

 

A jelentkezés folyamata:
separator

  • Óvodás foglalkozások: 2019. október 18., december 13., január 24.
  • Bemutató órák: 2019. november 13. és 27.
  • Jelentkezési lap kitöltése és eljuttatása a Titkárságra 2020. január 11.
  • Személyes beszélgetés és ismerkedő játékos foglakozás a leendő elsősökkel és szüleikkel, melyre a leadott jelentkezési lapok alapján osztjuk be a gyerekeket. Erről levélben értesítést küldünk.
  • A 2019/2020-as tanévben a személyes beszélgetésekre 2020. február 1. és február 8. 9 órától kerül sor az iskolában.
  • Kérjük, hogy lelkészük ajánlását csatolják a jelentkezési laphoz vagy az ismerkedő beszélgetésre hozzák magukkal.