ALAPÍTVÁNYUNK

TÁMOGASSON MINKET – LEGYEN A SZENT ANGÉLA CSALÁD TAGJA!

Mi az a Szent Angéla Család?

A Szent Angéla Család a Szent Angéla Ferences Általános Iskolát és Gimnáziumot támogatók köre. Tagjaink vállalják, hogy egy éven keresztül havi rendszerességgel anyagilag segítik a Szent Angéla Iskola alapítványát, ezzel támogatói légkört, egyfajta családot formálva az iskola köré.

Mik a céljaink?

ISTENÉRT

Katolikus iskolaként hisszük, hogy a keresztény életre való nevelésnél nincsen fontosabb. Ezért támogatjuk lelki napok, lelkigyakorlatok, nyári hittantáborok szervezését.

EGYÜTT

Ferences iskolaként hisszük, hogy bármit is teszünk, együtt érdemes tenni. Ezért támogatunk szegényebb sorsú diákokat, akik számára nehézséget jelent, hogy társaikhoz csatlakozzanak az iskolán kívüli programokon. Így együtt lehet az osztály a kirándulásokon, színházi előadásokon, múzeumlátogatásokon, stb.

A pénz ne legyen akadály!

NE CSAK A PADBAN

Az igazán maradandó iskolai emlékeink gyakran nem a tanórákhoz kötődnek. Az iskolapadból kiszállva olyan élményekben lehet részünk, amelyekből rengeteget tanulhatunk, és amelyeknek köszönhetően markánsan formálódhat a jellemünk. Ezért támogatunk minden tanórán kívüli pedagógiai programot: cserekapcsolatot, drámafoglalkozást, versenyt, múzeumlátogatást, természettudományos napot, stb.

IDEÁLIS KÖRNYEZETBEN

Nem mindegy, hogy milyen környezetben és milyen eszközökkel zajlik a nevelés és az oktatás. Igyekszünk lehetőségeinkhez képest olyan szükséges infrastrukturális fejlesztésekhez hozzájárulni, melyek meghaladják az iskola költségvetését, legyen szó játszótérépítésről vagy informatikai beszerzésről.

MARADJ VELÜNK

Aki szentangélás volt, mindörökre az marad. A rengeteg élmény összeköt bennünket. Ezért segítjük a Szent Angéla Öregdiák Szövetség működését és kapcsolattartását az Alma Materrel.

Miért legyek a Szent Angéla Család tagja?

ÁTLÁTHATÓSÁG

A támogatásként kapott anyagi forrásainkat a lehető leghatékonyabban szeretnénk felhasználni. Bevételeinkről és kiadásainkról rendszeresen beszámolunk.

KOMMUNIKÁCIÓ

Rendszeresen beszámolunk az iskolai projektekről és nyitottak vagyunk tagjaink javaslataira is. Néha más szemlélettel rendelkező tagjaink jobban látják, hogyan fejlődhetnénk mint iskola és mint alapítvány.

KÖZÖSSÉG

Szeretnénk, hogy a Szent Angéla Család tagjai megismerjék és gazdagítsák egymást. Évente szervezünk támogatói gálát, ahol a fenntartó, az iskola és a támogatói kör találkozhat egymással.

CÉGEKNEK

Körleveleinkben, iskolai honlapunkon bemutatkozási lehetőséget biztosítunk azon cégeknek, amelyek csatlakoztak a Szent Angéla Családhoz, remélve, hogy támogatóink az iskolán kívül is egymásra találnak.

Alapítványunk közhasznú szervezet, így jogosult adókedvezmény igénybevételéről szolgáló igazolást kiállítani (a “csatlakozom” gombra történő kattintás után ezt jelezze felénk a “megjegyzés” rovatban).

Hogyan lehetek a Szent Angéla Család tagja?

Számunkra sokkal fontosabb, hogy bővüljön a Szent Angéla Család, minthogy jelentősen növekedjen a költségvetésünk. Ha egyetért a céljainkkal, és havi rendszerességgel – akár csak kis összeggel is – támogatni tudja a Szent Angéla Alapítványt, akkor csatlakozzon hozzánk. A szándéknyilatkozat nem jelent jogi elköteleződést, csak számunkra teszi lehetővé a könnyebb tervezést. A lenti linkre kattintva adhatja meg a kapcsolatfelvételhez szükséges adatokat, a részletekről pedig e-mailt küldünk

Gyakran feltett kérdések (GYIK)

Támogathatom a Szent Angéla Alapítványt egy összegben?

Természetesen igen. Amennyiben egy összeggel szeretné támogatni az Alapítványt, kérjük, jelezze az internetes űrlap megjegyzés rovatában (a csatlakozás gombra kattintva tudja kitölteni).

Mekkora összeggel támogassam az Alapítványt?

Nincsen ajánlott összeg. Akár rendszeres havi 500 Ft is sokat jelent számunkra.

Felajánlhatom adóm 1%-át a Szent Angéla Alapítványnak?

Természetesen. Adóbevallásánál továbbra se feledkezzen meg a Szent Angéla Iskoláról. Alapítványunk adószáma: 18044311-1-41

Hogyan juttassam el a támogatást az Alapítványhoz?

Amennyiben alapítványunkat egyszeri összeggel támogatja, támogatását banki átutaláson keresztül, illetve sárga csekken is eljuttathatja hozzánk.

Amennyiben a Szent Angéla Alapítvány havi rendszeres támogatója, kérjük, támogatását utalja:

  • az alapítvány számlaszámára (10200830-32316012-00000000),
  • írja be az utalás közlemény rovatába: Szent Angéla Család (illetve a nevét is, amennyiben nem derül ki a számla tulajdonosából),
  • amennyiben teheti, az adott hónap 15-ig utaljon.

 

Komáromi Botond János OFM (Jób testvér, a kuratórium elnöke) és Mikesy András (munkatárs)

Kapcsolat: mikesy@szentangela.hu

A Szent Angéla Alapítvány számlaszáma: 10200830-32316012-00000000

Az alapítvány adószáma: 18044311-1-41

Nemzetközi számlaszám: (IBAN): HU17 1020 0830 3231 6012 0000 0000

BIC kód: OKHBHUHB

Számlavezető: K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.